otrdiena, 2013. gada 19. februāris

Soma


Somas man patīk! Daudz un dažādas. Bet nekad neesmu mēģinājusi kādu uzšūt sev pati. Klīstot pa internetu, ieraudzīju, ka var uzšūt tiešām skaistas somas no dabīgas ādas pašas rokām. 


Tad nu pirmais solis bija - devos uz lietotu apģērbu veikaliem piemērotas ādas meklējumos. Un atradu! Kolosālu, mīkstas ādas jaku (kā saka mana draudzene - hipsteru sapnis:)). Un cena - 30 santīmi!



Biju nedaudz nobažījusies, kā man izdosies šūt ādu. Bet, pateicoties speciālai šujmašīnas teflona pēdiņai un adatām, kas domātas tieši ādas šūšanai, viss izdevās viegli un bez aizķeršanās.
Un šeit būs rezultāts, kas nu man sanāca.




Jaka tika nežēlīgi sagriezta detaļas. Lai somas forma būtu nedaudz saturīgāka, izmantoju blīvāku starpoderi. Somas dibenam (lai piepildīta, tā nezaudētu formu) es ieliku pēc vajadzīgiem izmēriem piegrieztu plastikāta virtuves trauku paliktni .Iekšpusē ir 3 kabatiņas: viena lielāka ar rāvējslēdzi un divas mazākas: telefonam un atslēgām. 
Kopējās izmaksas 0.30 + 1,20 (rāvējslēdzis) = 1,50ls

3 komentāri:

  1. Tu esi super izdomas bagata! Un vel tik pasaki, ka pasmacibas cela ari esi susanu apguvusi! Te ir jutams professional touch, kaa saciit ;)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies! :) Somu šušana ir tikaj pašmācībs ceļā apgūta. Principā, apģērbu šušanu arī apguvu pašmācības ceļā un tikai stipri vēlāk ieguvu arī "papīrus"(tā teikt, sirdsmieram:))

      Dzēst