ceturtdiena, 2014. gada 27. novembris

Soma draudzenei. / Сумка подруге.

 Šoreiz tapa soma   manai ļoti tuvai draudzenei un gribu pateikt lielu paldies, ka jau daudzus gadus ir arī mana uzticīgā kliente un nebaidās ļauties  manām,  dažreiz neprātīgajām idejām ;)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Сумка сшита для моей очень близкой подруги и хочу сказать ей огромное спасибо за то,что она уже много лет не только моя верная клиентка но и не боиться моих, иногда немного сумашедших  идей :)



 Āda, ko draudzene nopirka somai,bija kolosālās  , košās krāsās.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Цвет выбранной для сумки кожи просто замечательный и яркий.



Pie reizes gribas paslavēt manu  mīļo  Paffiņu, kas drosmīgi un paklausīgi palīdz man realizēt manas idejas tieši ar tādiem diezgan smagiem  materiāliem kā āda.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Заодно хочеться похвалить мою любимую швейную машинку  Pfaff( Пфаффчик :))) за то , что послушно помогает мне реализовывать мои идеи со сложными и тяжёлыми материалами .

 Somu šūšanā (it īpaši ādas) esmu šaausmīgi liels diletants, bet man vienalga patīk dažreiz kādu uzšūt ;)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
В  пошиве сумок ( тем более кожаных) я абсолютный " чайник", но мне всё равно нравиться иногда их шить :)











17 comments:

  1. Это выше всяких похвал! Так аккуратно, элегантно, с изюминками! Аплодирую стоя!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Мариночка, спасибо,спасибо огромное! :)

      Dzēst
  2. Laimīgā Karīna:) lieki piebilst, ka arī ko tādu vēlētos :)

    AtbildētDzēst
  3. Ну ничего себе чайник!!!!
    Отличная работа, хорошо, когда и руки с того места , и техника позволяет. Здорово.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Леночка, спасибо большое!
      А насчёт чайника - это меня по жизни синдром такой :))). Вечные страдания ,что не всё умею :)))

      Dzēst
  4. Аааааа..рыжий с сине-фиолетовым....я падаю ниц от этого сочетания цветов! Инна, сумка потрясающая и цвета и форма!! Ох, как бы я мечтала быть таким же полным чайником в шитье сумок, хотя бы из обычной ткани, не то что кожи ))) И это же надо так филигранно вырезать букву К на бирочке!! А чем сделаны на рыжей коже зигзаги по краю - специальный какой-то нож для кожи или это ножницы зиг-заг? Просто настолько ровно (по прямой линии), что засомневалась насчёт ножниц, пробовала сама на ткани ими, и так ровно и зубчик в зубчик не получается))

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Спасибо Дианочка !
      Зиг-заги делала обычными ножницами зигзагами :). Это не сложно- просто когда начинаешь резать , каждый раз надо ножницы вставить ровно в зубчики от предыдущего разреза.

      Dzēst
  5. Inna, man liekas, ka iedvesmojoties no šīs somas, es šodien nopirku ādu! Izrādās - var nopirkt pa lēto. Tā teikt, iesācējiem. :) Gribas pamēģināt. Kādreiz sen sen es drusku ar ādas apstrādi nodarbojos, bet tas bija citādi..
    Var pāris jautājumus? :)
    Vai Jūs ādas detaļas dublējat ar ko stingrāku? Kaut kur ir līmēts? Un furnitūru pati iestrādājat? :)
    Paldies!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Cik patīkami lasīt! :)
      Droši var jautāt ;)
      Ādu dublēju vai ar lina stīvdrēbi, vai ir arī speciālie līmējamie dublieri (var nopirkt Rīgas veikalos). Līmēt ne vienmēr ir nepieciešams, tas atkarīgs no somas. Ja prasās, tad var līmēt vīļu atlokus un augšdaļu visapkārts. Citi nolīmē pilnīgi visu :). Furnitūru iestrādāju pati(tam speciāli iepirku presi ), bet to var likt arī ar āmuru (ja pērk furnitūru komplektos, kur līdzi nāk arī palīgierīces tās iestrādāšanai)
      Un lai veicas ar somas šūšanu un dikti gribētu redzēt rezultātu! ;)

      Dzēst
    2. Paldies! Tie līmējamie ir līdzīgi kā audumam, ar gludekli, jeb savādāk? Laikam jau ar gludekli nevar...
      Visvairāk mani uztrauc rokturu piestiprināšana... Būtu labi ar kniedēm.. Ir viens veikals Rīgā, kur to dara. Tur arī furnitūra ir lielā izvēlē. Nopirku tur pogu ar magnētu.
      Un vēl jau es nezinu, ko mana šujmašīna par ādu "teiks"...:) Speciālā adata ādai ir un pēdiņa arī. Cerams, ar to pietiks.
      Ja viss sanāks, noteikti parādīšu! :)

      Dzēst
    3. Tie līmējamie ir jau lipīgi no vienas puses un noplēšot drošības papīru vienkārši uzreiz pie ādas jālipina klāt(tik jāatcerās , ka nevajag līmēt tur, kur būs jāšuj, jo tad adata aplīp ar līmi. Vienkārši jāpiegriež dublieri kādu 1,5 cm, mažaku kā pamatdetaļa).
      Mani īkšķi lai viss izdodas un ar nepacietību gaidīšu rezultātu ;)

      Dzēst
  6. Сумочка просто восторг!!! Мечтаю тоже шить кожу, никак не решусь начать)))

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Оля ,спасибо большое! А бояться кожи не надо-она такая классная! Попробуй -Тебе понравиться ;)

      Dzēst
  7. Очень красивая сумочка, такая оригинальная, да ещё и кожаная. Моя бы машинка такую, наверное, не потянула бы. Даже боюсь пробовать)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Антонина ,спасибо спасибо большое! И скажу то же-кожа классный и очень интересный матерал и работать с ней очень захватывающе! И я тоже всё шила на бытовой машинке ;)

      Dzēst
  8. Šo komentāru ir noņēmis emuāra administrators.

    AtbildētDzēst